EVERTOR

Mfd. by :- Biocon (Fulfilled By : Magicine Pharma)

Evertor

SAFE AND SECURE


Magicine Pharma is registered with the Government Of NCT, India, Ministry Of Health in Government of Delhi, India, registration number DL-RAJ-122372 and as a wholesale distributor, department file No. 44208.

Check Availability in your country

GLOBAL SUPPLY

Similar Products

  • Abiracine..
  • Gemtero..
  • Paclitero..
  • L-aspara..
  • Bavencio ..
  • Peg L-Aspara..

DESCRIPTION

  • :
  • :
  • :
  • :
  • :

PACKAGE

Don't have Prescription ?

Brand Name :- Evertor 

Generic Name :- Everolimus 

Manufacturer :- Biocon 

Dosage Form :- Tablets 

Strength :- 10mg

Composition :- Everolimus 

Packaging :- 10 tablets (10/strip)

Indication :- Breast, Pancreatic, Lung, Kidney cancer

Storage Conditions :- Store it at room temperature 

Overview

Evertor (Everolimus) medicine is used for the prevention of organ rejection in transplant patients. It may also be used to treat certain types of cancer (breast, kidney, lung, pancreatic, intestine, brain etc.) . This medication must be taken as prescribed by your doctor. It can be taken with or without food. This medicine is included in a class of medications called kinase inhibitors that treats cancer by stopping cancer cells and cutting off blood supply to the cancer cells.  

Pharmacodynamics of Evertor (Everolimus)

Evertor inhibits growth factor stimulated proliferation haematopoietic cells and non-haematopoietic cells e.g.- vascular smooth muscles. Evertor concentrations are reached 1-2 hours after administration of an oral dose. Blood concentrations in transplants patients are dose proportional over the dose range of 0.25-15mg. 

Substitutes of  Evertor (Everolimus)

  • Rolimus 

  • Rapact 

  • Evermil 

  • Evelimuss 

Side effects of Evertor (Everolimus)  

It may cause some unwanted side effects. If they occur it may require some medical attention 

Common side effect 

  • Vomiting 

  • Weakness 

  • Infection 

  • Fever 

  • Cough 

  • Fatigue 

  • Diarrhea 

  • Stomatitis 

  • Weight gain 

  • Bleeding gums 

  • Blurred vision 

  • Slow heart rate 

  • Headache 

  • Hair loss

  • Weight gain 

  • Dry skin 

  • Sweating 

  • Chest pain 

  • Bleeding gums 

  • Sinus inflammation 

  • Tingling of hands or feet 

  • Swelling on the face, arms and feet. 

  • Insomnia 

  • Low level of potassium in the blood 

  • Pale skin 

  • Otitis media 

  • Respiratory infection 

Serious side effect 

  • Difficulty in breathing 

  • Difficulty in swallowing 

  • Severe itching on the skin 

  • Red rashes 

Usage of Evertor (Everolimus)

This medicine is used to prevent the rejection of an organ transplant. It regulates the body’s immune response, so the body can accept the new organ. This medicine is used in the treatment of breast cancer, patients with advanced renal cell carcinoma, progressive neuroendocrine tumors of pancreatic origin with unresectable, patients suffering from a renal angiomyolipoma, neuroendocrine tumours of pancreatic, a low-grade brain tumour and tuberous sclerosis complex (TSC).

Warnings

Before using Evertor (Everolimus) tablets, inform your doctor about medical history. 

  •  Contraception 

    • Use reliable methods of contraception to prevent pregnancy while taking this medicine. 

  • Children and adolescents 

    • This medicine is not for use in children and adolescents 

Warnings for female 

  • Pregnancy 

    • Evertor (Everolimus) shouldn’t be used by women who are pregnant. It is recommended that this medication should be avoided during pregnancy. 

  • Breastfeeding 

    • This medicine is not recommended for use in breastfeeding women unless it is necessary. Please consult your doctor. 

General warning and precautions

  • This medication may increase the blood glucose level in patients. 

  • This medicine may increase cholesterol. 

  • This medicine may delay wound healing.

  • May increase risk of infections.  

  • Avoid grapefruit.

  • May cause mouth sores 

  • Monitoring of blood count is necessary during treatment with this medicine. 

  • Do not drive or operate machinery 

Cautions

  • Do not crush or chew 

  • May harm liver 

  • Not safe for pregnant womens 

Q1. What is Evertor (Everolimus)?

Ans. Evertor (Everolimus) medicine is used for the prevention of organ rejection in transplant patients. It may also be used to treat certain types of cancer (breast, kidney, lung, pancreatic, intestine, brain etc.)

Q2. How does this  medication work? 

Ans. Evertor suppresses the activity of the body's immune system and prevents rejection of the transplanted organ. Evertor is included in a class of medications called kinase inhibitors that treats cancer by stopping cancer cells from reproducing and cutting off blood supply to the cancer cells.

Q3.What are the side effects? 

Ans. Some common side effects are:- Vomiting, fever, infection, cough, weight gain, hair loss, bleeding gums, blurred vision, shortness of breath, sweating, bleeding gums etc. 

Q4. In what strength is it available? 

Ans. It is available in the strength of 10mg. 

Q5. What should i avoid while taking this medicine?

Ans. Avoid eating grapefruit and drinking grapefruit juice because it may increase the level of evertor tablets in your blood to harmful levels. 

Q6. How should I take this medicine?

Ans. This medicine comes in the form of tablets which can be taken orally with or without food. Take this medicine as prescribed by your doctor. 

Q7. Does this affect liver function? 

Ans. This medicine should be used with caution in patients with liver disease. 

 Q8. What if I miss a dose? 

Ans. Immediately contact your doctor in case you miss a dose. 

 Q9. Is it safe to take Evertor tablets during pregnancy? 

Ans. This medication is not recommended for pregnant womens, it may cause harm to the unborn baby. 

Q10. Can I consume alcohol while taking  Evertor tablets? 

Ans. It is not known whether it is safe or not. Please consult your doctor.

Q11. Is it safe to take  Evertor tablets during breastfeeding? 

Ans. This medicine should not be used by women who are breastfeeding. 

Q12. What are the storage conditions? 

Ans.  Evertor tablets should be stored at room temperature. 

Q13. Can I drive after taking this medicine?

Ans. This medication may affect your ability to drive. 

Q14. Does this affect kidney function? 

Ans. This medication is safe to use with kidney patients. So dose alteration is not needed.  

Q15.Evertor is chemotherapy? 

Ans. This is an anti-cancer medicine. It belongs to the kinase inhibitors class of medicines. 

Interactions

Interactions may change how your medication works and increase the risk for side effects. Tell your doctor about your previous medical history.

Medicine interaction 

  • Darunavir 

  • Ketoconazole 

  • Adalimumab 

  • Aliskiren 

Disease interaction 

  • This medicine should be used with caution in patients with renal disease. 

  • This medicine may increase the risk of liver diseases. 

Alcohol interaction 

  • Interaction with alcohol is unknown, consult your doctor before consumption. 

Contraindications

  • Evertor tablets are not recommended for use in patients with known allergy to Everolimus.

  • This medicine is contracted in patients with known hypersensitivity to everolimus. 

Above Content has been reviewed by Professionals