TACEEDO

Mfd. by :- Miracalus Pharma pvt ltd (Fulfilled By : Magicine Pharma)

Taceedo

SAFE AND SECURE


Magicine Pharma is registered with the Government Of NCT, India, Ministry Of Health in Government of Delhi, India, registration number DL-RAJ-122372 and as a wholesale distributor, department file No. 44208.

Check Availability in your country

GLOBAL SUPPLY

Similar Products

  • Temotero..
  • ATRIANCE..
  • Cometriq..
  • Imatikast..
  • Oxaltero ..
  • Tykerb..

DESCRIPTION

  • :
  • :
  • :
  • :
  • :

PACKAGE

Don't have Prescription ?

Brand name :- Taceedo 

Generic name :- Docetaxel 

Manufacturer :- Miracalus Pharma pvt ltd 

Dosage form :- Injection 

Strength :- 120mg 

Composition :- Docetaxel 

Packaging size :- 1 vial 

Indication :- Lung, prostate, pancreatic, head and neck, ovarian, breast cancer. 

Storage conditions :- Store at room temperature. Protect from heat and light.

Description 

Taceedo (docetaxel) injection is an anti cancer treatment used for the treatment of lung, prostate, breast cancer and head and neck cancer. It is given as an injection by your doctor or nurse. It interferes with the growth of cancer cells, which are eventually destroyed by the body. You should take it exactly as your doctor advised. This medicine may reduce the number of blood cells in your body. Regular blood tests are required to check your blood cells and liver functioning. 

Pharmacodynamics of Taceedo (docetaxel)

Docetaxel is an antineoplastic agent that acts by disrupting the microtubular network in cells that is essential for mitotic and interphase cellular functions. It has been evaluated in cancer patients after administration of 20-115mg, following dose of 70-115mg with infusion of 1 to 2 hours. 

Advantages of Taceedo (docetaxel) injection

  • It helps to treat breast cancer, it relieves the symptoms of breast cancer such as breast lumps. This injection kills or stops the growth of cancer cells. 

  • Non-small lung cancer affects both smokers as well as non-smokers. Taceedo (docetaxel) injection helps to treat this cancer. 

  • This medication decreases or stops the growth of cancer cells by decreasing the amount of testosterone in men. 

Taceedo (docetaxel) indications 

  • It is indicated for the treatment of patients with locally advanced or metastatic breast cancer. 

  • It is indicated for the treatment of patients with locally advanced or metastatic small cell lung cancer.

Side effects of Taceedo (docetaxel) 

It may cause some unwanted effect and allergic reaction 

Common reactions 

  • Shortness of breath 

  • Loss of appetite 

  • Pain 

  • Swelling 

  • Constipation 

  • Muscle pain 

  • Weakness 

  • Infection 

  • Nausea 

  • Skin rash 

  • Vomiting 

  • Vision problems 

  • Numbness

  • Low red blood cells 

  • Liver problems 

  • Mouth sore 

  • Fever 

  • Cough 

  • Extreme drowsiness

 Serious side effects

  • Toxic death 

  • Fluid retention 

  • Neurological reactions 

  • Eye disorder 

  • Acute myeloid leukemia 

  • Asthenia 

  • Alcohol intoxication 

  • Hypersensitivity

  • Hepatotoxicity   

Note:- immediately contact your doctor if any of these reactions occurs. 

Usage of Taceedo (docetaxel) 

This medication is used in certain patients with the medical conditions of - bladder cancer, esophageal cancer, ovarian cancer, small-cell cancer, breast, lung, prostate, head and neck cancer. Taceedo is a member of a family of drugs called taxanes. This drug works by slowing cell growth.

Warning and precautions 

Before using taceedo injection, inform your doctor about your previous medication. 

  • Avoid driving 

  • Monitor blood cell count and temperature frequently 

  • Report fever 

  • Presence of hepatic impairment 

  • Signs of hypersensitivity 

  • Risk of acute myeloid leukemia 

  • Neurologic reactions 

  • Risk of cystoid macular edema 

Cautionary labels 

  • May decrease blood count 

  • Not safe for pregnant women 

  • May harm liver 

  • Unsafe to use during breastfeeding 

  • Avoid drinking alcohol 

Q1. What is Taceedo (docetaxel)? 

Ans. Taceedo 20 Injection is an anti-cancer medication used for the treatment of breast cancer, non-small cell lung cancer, prostate cancer and cancers of head and neck.

Q2. What are the possible side effects of Taceedo (docetaxel)? 

Ans. common side effects are :- Shortness of breath, Loss of appetite, Pain, Swelling Constipation, Muscle pain, Weakness, Infection.

Q3. What are the serious side effects of Taceedo (docetaxel)?

Ans. Some serious side effects are :- Toxic death, Fluid retention, Neurological reactions, Eye disorder, Acute myeloid leukemia. 

 Q4. Is this medicine addictive? 

Ans. Most medicines do not come with a potential for addiction. Please consult the product package. Do not self medicate and increase your body dependence on medicine without the advice of your doctor. 

Q5. In what strength is it available? 

Ans It is available in the strength of 80 to 120mg. 

Q6. How should I take Taceedo (docetaxel)? 

Ans. It is given as an injection by your doctor or nurse. Use taceedo as directed by your doctor. Check the label of medicine for exact dosing instruction. 

Q7. Who should not take Taceedo (docetaxel)? 

Ans. Some medical conditions may interact with Taceedo (docetaxel) injection like :- if you are pregnant, breastfeeding, taking any prescribed medicine, history of heart or kidney problems. 

Q8. What should I avoid while taking Taceedo (docetaxel)?

Ans. Avoid being near with people who are sick or have infections. Avoid activities that may increase your risk of bleeding or injury. 

Q9. What if I miss a dose? 

Ans. In case you miss a dose consult your doctor immediately. Do not take extra doses to make up for the missed dose. 

Q10. Can Taceedo (docetaxel) be taken during pregnancy? 

Ans. This medication is not recommended for pregnant women, it may cause harm to the unborn baby. 

Q11. I’m a liver patient. Can I take Taceedo (docetaxel)?

Ans. This medication should be used with caution for those who have liver disease. Please consult your doctor. 

Q12. Can I consume alcohol while taking Taceedo (docetaxel)?

Ans. It is unsafe to consume alcohol with Taceedo (docetaxel) injection. 

Q13. Can I take Taceedo (docetaxel) during breastfeeding?

Ans. Taceedo (docetaxel) injection is unsafe during breastfeeding. It may cause toxicity to the unborn baby.

Q14. Can I drive after taking Taceedo (docetaxel) injection? 

Ans. It may cause some dizziness. Do not drive if you experience any symptoms that affect your ability to concentrate. 

Taceedo (docetaxel) interactions 

If you use another drug the effect of taceedo injection may change. This may increase your risk for side effects . 

  • Hypersensitivity towards the drug docetaxel or any other allergies.

  • Darunavir

  • Indinavir

  • Itraconazole

  • Ketoconazole

  • Lopinavir

  • Nefazodone

Above Content has been reviewed by Professionals