L-ASPARA

Mfd. by :- Arechar Healthcare (Fulfilled By : Magicine Pharma)

L-aspara

SAFE AND SECURE


Magicine Pharma is registered with the Government Of NCT, India, Ministry Of Health in Government of Delhi, India, registration number DL-RAJ-122372 and as a wholesale distributor, department file No. 44208.

Check Availability in your country

GLOBAL SUPPLY

Similar Products

  • Imatib..
  • Cometriq..
  • ZOLADEX..
  • Sunicine ..
  • Lynparza..
  • Bortero..

DESCRIPTION

  • :
  • :
  • :
  • :
  • :

PACKAGE

Don't have Prescription ?

Brand Name:- L-Aspara

Generic Name:- L-Asparaginase

Manufacturer:- Arechar Healthcare

Dosage:- Injection

Strength- 10,000 IU

Storage:- Store in a refrigerator.

Indication:- Blood Cancer

Prescription required:- Yes

Overview 

L-Aspara injection is a formulation of L-Asparaginase. It belongs to the family of medicines referred to as antineoplastic agents. The drug is used in the treatment of patients diagnosed with Blood Cancer including Acute Lymphoblastic Leukemia. It is available in the form of an injection in the strength of 10,000 IU as a single-use vial. 

Usage 

L-Aspara (L-Asparaginase) injection is administered as an injection to the patient by a healthcare professional or a nurse under a clinical setup. The drug is not indicated for self-use. It is advisable to not skip or miss any scheduled dose of this regimen. It may be prescribed for certain other conditions also.

Interactions 

All medications interact differently from one patient to the next. The following are some of the known interactions of the L-Aspara (L-Asparaginase) injection. 

Drug Interactions 

  • Adalimumab

  • Clozapine

  • Live attenuated vaccines and related products

  • Etanercept

  • Lomitapide

  • Natalizumab

Disease Interactions 

  • Hepatic Dysfunction

  • Bleeding Disorders 

  • Pancreatic Dysfunction

Alcohol Interactions

It is not known whether L-Aspara (L-Asparaginase) injection interacts with alcohol. It is advisable to consult your healthcare professional. 

Warnings and Precautions 

General Warnings 

  • Inform your medical team about the drugs you already administer. 

  • Make your doctor aware of the diseases you have or ever had to avoid further complications.

  • If you have liver or kidney disease, ask your healthcare provider about the potential risks of administering L-Aspara (L-Asparaginase) injection.

Precautions 

  • Contraceptives 

    • Use effective contraceptives during the course of L-Aspara (L-Asparaginase) injection and even after your last dose (for a few days).

  • Interactions 

    • Make sure to know about the possible interactions of L-Aspara (L-Asparaginase) injection before starting its course.

Cautions

  • Do not self administer L-Aspara (L-Asparaginase) injection. 

  • Do not consume alcohol during the course of this drug to avoid severe reactions.

  • Do not drive after the administration of the dose.

  • Do not freeze the vial of L-Aspara (L-Asparaginase) injection.

  • Do not skip a dose or overdose on the medication. 

Contraindications

L-Aspara (L-Asparaginase) injection is contraindicated in the following conditions:

  • Hypersensitivity 

  • Allergy to asparaginase

  • Allergy to any inactive ingredients of L-Aspara

  • Severe bleeding disorders 

Alternate Brands

Side Effects 

The following are some of the common side effects of L-Aspara (L-Asparaginase) injection: 

  • Fatigue

  • Nausea

  • Edema (swelling)

  • Tiredness

  • Drowsiness

  • Weight loss

  • Headache

  • Fever

  • Chills

  • Stomach ache

  • Itching

  • Skin rash

  • Difficulty in breathing

  • Diarrhea

  • Decreased blood pressure

  • The increased glucose level in the blood

  • Hives 

Note: Make sure to call your medical practitioner immediately if the adverse effects concerning the use of this medication last longer than usual.

Dosage 

Normal Dose 

The L-Aspara (L-Asparaginase) injection should be administered by a healthcare professional or a nurse under a medical setup. Self-use is contraindicated.

Missed Dose 

In case you miss a dose of the L-Aspara (L-Asparaginase) injection, call your medical team and schedule the next dose. Also, discuss the potential risks of missing doses.

Overdose

If you experience severe symptoms of overdose during the course of L-Aspara (L-Asparaginase) injection, call your medical team immediately or rush to the nearest hospital. 

Q1- What is the L-Aspara (L-Asparaginase) injection?

Ans- L-Aspara injection is a formulation of L-Asparaginase. It belongs to the family of medicines referred to as antineoplastic agents. 

Q2- What are the side effects of the L-Aspara (L-Asparaginase) injection?

Ans- The L-Aspara (L-Asparaginase) injection side effects are skin rash, itching, fatigue, nausea, headache, weight loss, stomach ache, difficulty in breathing, etc. 

Q3- What happens if I miss a dose of L-Aspara (L-Asparaginase) injection?

Ans- In case you miss a dose of the L-Aspara (L-Asparaginase) injection, call your medical team and schedule the next dose. Also, discuss the potential risks of missing doses.

Q4- How is the L-Aspara (L-Asparaginase) injection administered?

Ans- The L-Aspara (L-Asparaginase) injection should be administered by a healthcare professional.

Q5- Is it safe to use the L-Aspara (L-Asparaginase) injection during pregnancy?

Ans- L-Aspara (L-Asparaginase) injection may not be safe for use in patients who are pregnant. Please contact your medical team to get a brief of the same.

Q6- Is it safe to use the L-Aspara (L-Asparaginase) injection during breastfeeding?

Ans- L-Aspara (L-Asparaginase) injection may not be safe for use in patients who are nursing. Please contact your medical team to get a brief of the same.

Q7- How is the L-Aspara (L-Asparaginase) injection stored?

Ans- Store L-Aspara (L-Asparaginase) injection in a refrigerator.

Q8- In what strength is the L-Aspara (L-Asparaginase) injection available?

Ans- L-Aspara (L-Asparaginase) injection is available at the strength of 10,000 IU.

Q9- How does the L-Aspara (L-Asparaginase) injection work?

Ans- L-Aspara (L-Asparaginase) injection works by starving the tumor cells of the needed nutrients. This is how it leads to cell death eventually.

Q10- Is alcohol consumption safe with the L-Aspara (L-Asparaginase) injection?

Ans- It is not known whether L-Aspara (L-Asparaginase) injection interacts with alcohol. It is advisable to consult your healthcare professional. 

Above Content has been reviewed by Professionals